Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την υγεία την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα από το άγαλμα του Βενιζέλου...
Το σχέδιο λειτουργικής αναδιάταξης του ΕΣΥ που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, θα δημιουργήσει νέα εμπόδια στην πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης, και «περιφερόμενους» εργαζομένους από την ομαδοποίηση των νοσοκομείων μέσω της κοινής διοίκησης, υποστήριξε η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης και η γραμματεία του ΠΑΜΕ υγείας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.
Σύμφωνα με τα στελέχη της τοπικής γραμματείας, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, όπως προβλέπει το σχέδιο, μαζί με μία σειρά άλλων μέτρων όπως οι πληρωμές για εξετάσεις σε ιατρεία νοσοκομείων, το πάγωμα των προσλήψεων και η μείωση των χρηματοδοτήσεων, καταργούν τη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και δημιουργούν συνθήκες για επιχειρηματικές δράσεις από ιδιώτες, συνέπειες που θα επηρεάσουν μακροπρόθεσμα και θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση την υγεία των πολιτών.
«Το σχέδιο αποτελεί την βάση για να ανοίξει ο τομέας της υγείας στην επιχειρηματική δράση από ιδιώτες» τόνισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ καταδίκασε ως απαράδεκτη την δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για δημιουργία στην πόλη κέντρου υψηλών παροχών υγείας, καθώς θα απευθύνεται σε όσους διαθέτουν υψηλά βαλάντια.
Σύμφωνα με τον γιατρό και μέλος του ΠΑΜΕ υγείας, Ηλία Κονδύλη, το σχέδιο του υπουργείου υγείας προβλέπει για τη Θεσσαλονίκη, το κλείσιμο δύο νοσοκομείων και πιθανώς του Ψυχιατρικού Κέντρου, τη συγχώνευση 58 κλινικών του ΕΣΥ και την κατάργηση 200 θέσεων ειδικευόμενων γιατρών, καθώς και το «κλείσιμο» 730 νοσοκομειακών κλινών.
«Ένα στα έξι νοσοκομειακά κρεβάτια "θα κλείσει"», είπε και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή, από τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας προκύπτει ότι η ζήτηση για δημόσιες υπηρεσίες υγείας αυξήθηκε κατά 20%.
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου καλεί τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε συλλαλητήριο, στις 7.30 το απόγευμα από το άγαλμα του Βενιζέλου, ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης των μονάδων υγείας