http://www.mrkteo.gr/

Τρίτη

Αθλητισμός... Ολυμπιακός - Από το ''θα φέρουμε την επόμενη χρονιά τον Κόμπι Μπράϊαντ'' - Από την ομάδα του Τσίλντρες και του Κλέϊζα - Οδεύει προς την μιζέρια...από 30 εκατ. μπάτζετ φέτος στα φτωχά μόλις 11 εκατ. ευρώ του χρόνου !


Τρία είναι κυρίως τα συμβόλαια παικτών τα οποία "βαραίνουν" την ΚΑΕ Ολυμπιακός: ο λόγος για εκείνα των Έρτσεγκ, Νίλσεν και Κέσελ. Σκέψεις είτε για να δοθούν δανεικοί, είτε ακόμη και για να βρεθεί η "χρυσή" τομή ώστε να αποδεσμευτούν


Πέρα από τους οκτώ μπασκετμπολίστες των ερυθρολεύκων (Παπαλουκάς, Χαλπερίν, Πελεκάνος, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης, Γκόρντον, Μαυροκεφαλίδης, Νεστέροβιτς) οι οποίοι μένουν ελεύθεροι φέτος το καλοκαίρι, η διοίκηση έχει να ασχοληθεί και με εκείνους οι οποίοι ναι μεν δεσμεύονται με συμβόλαιο, αλλά που δεν αναμένεται να υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν.


Τρία είναι κυρίως τα συμβόλαια παικτών τα οποία "βαραίνουν" την ΚΑΕ Ολυμπιακός: ο λόγος για εκείνα των Ζόραν Έρτσεγκ, Ματ Νίλσεν και Μάρκο Κέσελ. Ο Σέρβος πάουερ-φόργουορντ, ο οποίος ήρθε στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2008, είχε υπογράψει τότε πενταετές (!) συμβόλαιο έως και το 2013 με τους ερυθρόλευκους, έχοντας για ετήσιες οικονομικές απολαβές το ποσό των 850.000 ευρώ! Εκ του αποτελέσματος  δεν έπεισε πως άξιζε αυτή την επένδυση, καθώς οι εμφανίσεις του είναι απογοητευτικές.

Σκέψεις ώστε να πάει δανεικός ο Έρτσεγκ

Με εξαίρεση ορισμένες καλές του παρουσίες φέτος, με αποκορύφωμα, σαφώς, την επική του εμφάνιση στην Κωσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε (19π, 5/9τρ, 5ρ) στο TOP-16, στα περισσότερα ματς ο 26χρονος (11/1/1985) φόργουορντ δεν ήταν καλός, ενώ ειδικά στο τέλος, στους κρίσιμους τελικούς του πρωταθλήματος πέρασε απαρατήρητος. Διάθεση τόσο της διοίκησης, όσο και του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος παραδέχτηκε πως ο Έρτσεγκ δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις, είναι το να βρεθεί ομάδα ώστε ο Ζόραν να συνεχίσει την καριέρα του ως δανεικός, καθώς όπως φαίνεται ο Ντούντα δεν σκέφτεται να τον έχει στα πλάνα του για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν. Δεν είναι εύκολο όμως να βρεθεί σύλλογος ώστε να παραχωρηθεί ο παίκτης, καθώς τις υψηλές αποδοχές του (850 χιλιάρικα) δύσκολα θα βρεθεί κλαμπ -είτε από την Ελλάδα, είτε από την Ευρώπη- ώστε να τις καλύψει.

Τρόπο ώστε να "σπάσει" το συμβόλαιο του Νίλσεν

Ο Ματ Νίλσεν εξελίχθηκε αδιαμφισβήτητα στην μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς και όποτε τον βλέπουμε το μυαλό μας πάει στην σύγκριση με τον Λίνας, με την διαφορά να είναι τόσο χαώδης σε σημείο να σε πιάνει... μελαγχολία. Εντάξει, ο Αυστραλός δεν ήρθε ως αντι-Κλέιζα, αλλά σαν ένα "4άρι" που θα κάνει διάφορες δουλειές στο γήπεδο, ως ένας παίκτης "εργαλείο" για την ομάδα. Δυστυχώς δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα, ήταν κακός στα περισσότερα ματς που αγωνίστηκε, από ένα σημείο και μετά -δικαιολογημένα- παροπλίστηκε από τον Σέρβο τεχνικό, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να χρεώνεται αποκλειστικά και μόνο αυτή την λάθος μεταγραφική κίνηση, καθώς ο παίκτης ήταν καθαρά δική του επιλογή.

Διότι ο συμπαθής κατά τα άλλα 33χρονος (3/2/1978) φόργουορντ, υπέγραψε πέρσι διετές συμβόλαιο με ετήσιες οικονομικές αποδοχές που φτάνουν τις 800.000 (!) και άντε τώρα να το... ξεφορτωθείς. Διότι και να υπάρξει διάθεση ώστε να δοθεί δανεικός, δύσκολα θα βρεθεί σύλλογος ώστε να ενδιαφερθεί για την απόκτηση του, από την στιγμή που προέρχεται από μία απογοητευτική σεζόν; Διάθεση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, όπως φαίνεται, είναι να ξεκινήσει σύντομα έναν κύκλο επαφών μαζί του ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο να "σπάσουν" την αρχική συμφωνία τους. Δεν θα είναι εύκολο, πάντως, καθώς ο παίκτης θα ζητήσει -λογικά- μία ικανοποιητική αποζημίωση για να πραγματοποιηθεί αυτό το ενδεχόμενο.

Για δανεικός και ο Κέσελ αλλά δεν είναι ακριβός

Ο Μάρκο Κέσελ έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο σεζόν με τον Ολυμπιακό, καθώς όταν ήρθε στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2010 υπέγραψε τριετή συμφωνία έως και το 2013. Μετά τον Ματ Νίλσεν, ο Σέρβος σμολ-φόργουορντ εξελίχθηκε στην δεύτερη μεγάλη απογοήτευση της σεζόν, καθώς δεν κατάφερε ποτέ να εξοικειωθεί είτε στην νοοτροπία, είτε στα συστήματα και στην δουλειά του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ύστερα από τις σπουδαίες του εμφανίσεις στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας τον χαρακτηρίσαμε -δικαιολογημένα- "φονιά" λόγω της "εκτελεστικής" του δεινότητας από την περιφέρεια, αλλά στον Πειραιά δυστυχώς συνήθως έριχνε... τούβλα. Ένας στατικός σουτέρ, αργός, δίχως ποικιλία κινήσεων στο παιχνίδι του, με εξαίρεση ορισμένα εντυπωσιακά του καρφώματα, αλλά στο ερυθρόλευκο ρόστερ ήρθε για να κάνει άλλες δουλειές.

Άπαντες περίμεναν από εκείνον πολλά περισσότερα, ειδικά στην επίθεση, αλλά δεν κατάφερε και εκείνος με την σειρά να αντεπεξέλθει στο "βάρος" της ερυθρόλευκης φανέλας με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.  Διάθεση της πειραϊκής ΚΑΕ, πλέον, είναι να παραχωρηθεί δανεικός ο 23χρονος (2/1/1987) φόργουορντ σε άλλη ομάδα. Για να γίνει πράξη, πάντως, αυτό το ενδεχόμενο βοηθάει το γεγονός πως ο παίκτης έχει χαμηλό κασέ (κοντά στα 300 χιλιάρικα), οπότε διευκολύνει το έργο οποιουδήποτε κλαμπ ενδιαφερθεί για την απόκτηση του. Και το καλύτερο είναι τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τον Κέσελ, είναι να "χωρίσουν" φέτος, ώστε να "ψηθεί" περισσότερο ο παίκτης σε κάποιον άλλο σύλλογο.

Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement