http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Προτείνουν μηνύσεις κατά του Spiegel...

«Der Spiegel» θα πει καθρέφτης στα γερμανικά. Θολός και παραμορφωτικός, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση του ρεπορτάζ για επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Το ηλεκτρονικό δημοσίευμα που προκάλεσε πανευρωπαϊκή αναστάτωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως γιατί «καθρεφτίζει» τις ορέξεις των κερδοσκόπων που παραμονεύουν κάθε κίνηση της χώρας μας. Φωνές για δυναμική απάντηση στα κερδοσκοπικά παιχνίδια με προσφυγή στη δικαιοσύνη ακούγονται ήδη εντός Ελλάδας. Να συνεχίσει αταλάντευτη την πορεία της η κυβέρνηση, απαντώντας στις επιθέσεις των αρπακτικών των αγορών με θετικά αποτελέσματα και μόνον, συστήνουν άλλοι.
Από πλευράς του, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Κρίστιαν Ράιερμαν επιμένει στην εγκυρότητα των πηγών του, επικαλούμενος έγγραφο-φωτιά καλά κρυμμένο στον χαρτοφύλακα που είχε μαζί του στην μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της συκοφαντικής δυσφήμισης διαβάζουν, όμως, πίσω από τις λέξεις του Γερμανού δημοσιογράφου νομικοί και βουλευτές, προτρέποντας την κυβέρνηση να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αφού και η ίδια χαρακτηρίζει το δημοσίευμα προβοκατόρικο .
Πάντως, όσο κι αν το κείμενο στόχευε να παρουσιάσει την Ελλάδα ως αδύναμο κρίκο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η βροχή δηλώσεων, διαψεύσεων και αντιδράσεων από όλη τη Γηραιά Ήπειρο, αντανακλά την ανησυχία για τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχεται το άλλοτε πανίσχυρο ευρώ.

πηγή: pathfinder.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement