http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Καστοριά... Υπογραφή Προγράμματος Life στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας !

110525_PROGRAMMA_LIFEΚατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης επίσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης του Προγράμματος LIFE ("Βελτίωση των Συνθηκών Συνύπαρξης Αρκούδας και Ανθρώπου στο Νομό Καστοριάς, Ελλάδα-Μεταφορά Βέλτιστων Πρακτικών" ).

Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Πασχάλης Χαρούμενος, ο Πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Καλλιστώ» κ. Σπύρος Ψαρούδας, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καστοριάς κ. Βασίλης Τσαπάρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Τζιώτζης και ο Υπεύθυνος του έργου για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, κ. Γρηγόριος Ψωμαδάκης.
Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης αρκούδας και ανθρώπου στην περιοχή της Καστοριάς, και η διάδοση καλών πρακτικών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς λόγω απόρροιας πολλαπλών κρουσμάτων με αρκούδες που είχαν παρουσιασθεί στο Νομό και καθιστούσαν πλέον αναγκαία τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 1 Οκτωβρίου 2010 και η λήξη του στις 30 Ιουνίου 2014.
Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 1.128.326 ευρώ. Η Κοινοτική Χρηματοδότηση ανέρχεται στο 75% του προγράμματος, ενώ συμμετοχή της Περιφέρειας ανέρχεται στο ποσό των 263.901 ευρώ.

πηγή: newsinnews.gr 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement