http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Νέα πτώση για το χρυσό και το ασήμι...

1,1% ο χρυσός και 7,6% για το ασήμι !!!

Ισχυρή πτώση γνώρισε στις συναλλαγές της Τρίτης το ασήμι στον απόηχο της ανακοίνωσης του CME ότι θα αυξήσει και πάλι τα margins για τις πράξεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έχασε 3,50 δολ. ή 7,6% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 42,59 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερο πτώση από το Δεκέμβριο του 2008.
Στα χαμηλά της ημέρας το ασήμι διολίσθησε έως τα 42,42 δολ. ανά ουγγιά.
Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή το μέταλλο έχει χάσει 12%.
Την ίδια στιγμή ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου έχασε 16,70 δολ. ή 1,1% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.540,40 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το CME Group ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σήμερα μετά το κλείσιμο των συναλλαγών σε αύξηση των απαιτήσεων στην καταβολή περιθωρίου (margin) στα 16.200 δολ. ανά συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης από 14.513 δολ. ανά συμβόλαιο προηγουμένως. Τα περιθώρια διατήρησης (maintenance margins) θα διαμορφωθούν σε 12.000 δολ. από 10.750 δολ. το συμβόλαιο προηγουμένως.
Υπενθυμίζεται ότι το CME Group είχε προχωρήσει σε αύξηση των margins την προηγούμενη Τρίτη και την Παρασκευή.
Οι τελευταίες αυξήσεις στα margins υποχρέωσαν τους μικροεπενδυτές να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους, σημειώνουν αναλυτές.
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσα τις συναλλαγές και τα υπόλοιπα μέταλλα. Η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε 15,20 δολ. ή 0,8% στα 1.860,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έχασε 1,70 δολ. ή 0,2% στα 782,40 δολ. ανά ουγγιά.
Στον αντίποδα, ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 6 cents ή 1,4% στα 4,25 δολ. η λίβρα.
Πτώση 2,2% για το αργό
Μεγάλες απώλειες σημείωσε στις συναλλαγές της Τρίτης το αργό καθώς το δολάριο βρέθηκε να ενισχύεται έναντι των ανταγωνιστών του και ενώ η "βουτιά" των συμβολαίων στο ασήμι επιβάρυνε το επενδυτικό κλίμα και στα υπόλοιπα εμπορεύματα.
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 2,47 δολ. ή 2,2% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 111,05 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Το CME Group ανακοίνωσε σήμερα και νέα αύξηση -την τρίτη σε διάστημα επτά ημερών- στα margins για τις πράξεις στο πολύτιμο μέταλλο οδηγώντας σε μεγάλες απώλειες το ασήμι στη Νέα Υόρκη, ενώ την ίδια στιγμή αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο αύξησης των margins και στο πετρέλαιο.
ABN: "Βλέπει" διόρθωση του πετρελαίου στα $80-$100 στο β΄ εξάμηνο
Οι τιμές του πετρελαίου οδεύουν σε πτώση προς τα 80-100 δολάρια το βαρέλι, όπου αναμένεται να δώσουν ώθηση στις πετρελαϊκές μετοχές και να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του επικεφαλής ανάλυσης της ABN AMRO Private Banking στη Ζυρίχη, Jens Zimmermann.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Zimmermann προβλέπει ότι οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή θα μετριαστούν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και συνεπώς το «premium των αναταραχών» θα εξαλειφθεί.
«Η ABN εκτιμά ότι υπάρχει risk premium της τάξης των 15-20 δολαρίων ανά βαρέλι στις τρέχουσες τιμές, το οποίο δεν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε πραγματικά προβλήματα προμηθειών, αλλά περισσότερο στην πιθανότητα να εξαπλωθούν οι αναταραχές και να προκαλέσουν προβλήματα στην παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας», τονίζει ο Zimmermann.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναλυτή της ABN, η μέση τιμή του Brent στο δεύτερο τρίμηνο θα διαμορφωθεί στα 120 δολάρια το βαρέλι και το δολάριο τύπου Texas light sweet στα 110 δολάρια το βαρέλι, ωστόσο θα υποχωρήσουν στο δεύτερο εξάμηνο στα 105 και 95 δολάρια αντίστοιχα.
Μία διόρθωση των τιμών του πετρελαίου στα 80-100 δολάρια το βαρέλι θα είναι καλά νέα για τις ενεργειακές μετοχές, καθώς θα απομακρυνθεί η υφιστάμενη απειλή μίας πιθανής ‘καταστροφής της ζήτησης’, η οποία ενίσχυσε τη μεταβλητότητα στις εν λόγω μετοχές, σχολιάζει ο Zimmermann.
πηγή: capital.gr 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement