http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Στο κενό η πρόταση Νετανιάχου...


«Ειρήνη της παράδοσης» χαρακτηρίζουν οι Παλαιστίνιοι το σχέδιο ειρήνευσης που παρουσίασε στο Κογκρέσο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.


Ο πρώην βασικός διαπραγματευτής των Παλαιστινίων, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι «δεν έχουμε πλέον συνέταιρο στο Ισραήλ για την ειρήνευση».

Η ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού βάζει περισσότερα εμπόδια στην ειρηνευτική διαδικασία, όπως επισημάνθηκε από την παλαιστινιακή πλευρά και ειδικά από την πλευρά του πρωθυπουργού Μαχμούντ Αμπάς.

Οι Παλαιστίνιοι τονίζουν ότι δεν θα αποδεχτούν «καμία ισραηλινή παρουσία» στο μελλοντικό κράτος τους και επαναλαμβάνουν τη θέση ότι τα σύνορα πρέπει να βασίζονται στα προ του 1967 σύνορα με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του νέου κράτους.

Από την πλευρά της η Χαμάς κατάγγειλε ότι η ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού «θέτει στους Παλαιστίνιους προϋποθέσεις που είναι αδύνατον να υλοποιηθούν» και αποδεικνύει ότι «δεν επιθυμεί καθόλου την ειρήνη στην περιοχή».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «επιχειρεί να κοροϊδέψει τον κόσμο μιλώντας για την πιθανότητα αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους, ενώ την ίδια στιγμή υποσκάπτει τα θεμέλιά του, αρνούμενος την επιστροφή στα σύνορα του 1967, αρνούμενος την επίλυση του ζητήματος της Ιερουσαλήμ και την επιστροφή των προσφύγων», εκτίμησε ο αξιωματούχος της Χαμάς.

Μιλώντας στο Κογκρέσο, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου επανέλαβε ότι το Ισραήλ μπορεί να κάνει παραχωρήσεις για μία μόνιμη ειρήνη με τους Παλαιστίνιους, αλλά υπογράμμισε ότι η χώρα του δεν μπορεί να επιστρέψει στα αδύναμα σύνορα του 1967 και ότι δεν θα παραχωρήσει ποτέ την Ιερουσαλήμ.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement