Φρόντισαν να ταφεί εντός 24 ωρών για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από μουσουλμάνους;
- Η ταφή έγινε στη θάλασσα για να μην υπάρχει τόπος “λατρείας" για τους οπαδούς του;
- Οι πακιστανοί λένε οτι δεν συμμετείχαν στην επιχείρηση - Δείτε την πλαστή φωτο
Αν κάποιο στοιχείο μπορεί να θεωρηθεί αδιάσειστο για το θάνατο του νούμερο ένα τρομοκράτη του πλανήτη αυτό δεν είναι άλλο από τη σορό του.Κι όμως αυτό είναι το μόνο στοιχείο το οποίο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από του Αμερικανούς που με κάθε επισημότητα ανακοίνωσαν το θάνατό του μετά από επιχείρηση στο Πακιστάν.
Αντιθέτως κυκλοφόρησαν κάποιες αμφιβόλου προέλευσης φωτογραφίες οι οποίες αποδίδονται μάλιστα σε πακιστανικά μέσα και όλα τα διεθνή μέσα τις αναμεταδίδουν με κάθε επιφύλαξη.
Αυτή η φωτό έκανε τον γύρο του κόσμου αλλά είχε τραβηχτεί το 2009 και ανήκε σε άλλον....
Κι όμως λίγο πριν τις 13.30 τα πακιστανικά ΜΜΕ παραδέχθηκαν πως πρόκειται για πλαστή φωτογραφία και την απέσυραν.
Πολλά ιδιωτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει τη φωτογραφία διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της Αλ-Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε τη νύκτα στη διάρκεια επιδρομής με ελικόπτερα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Αμποταμπάντ, περίπου 50 χλμ. βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.
"Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν. "Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε", κατέληξε ο Τζαουάντ.
Όλα τα άλλα δίκτυα εξαφάνισαν επίσης από τις οθόνες τους τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε το ματωμένο και εν μέρει παραμορφωμένο πρόσωπο ενός άνδρα με πυκνά μαύρα γένια.
Το Γαλλικό Πρακτορείο εξέτασε τη φωτογραφία μ' ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο απέδειξε ότι το στιγμιότυπο είχε πλαστογραφηθεί χρησιμοποιώντας τα γένια και το κάτω μέρος του προσώπου μιας παλαιότερης φωτογραφίας του Μπιν Λάντεν.
"Τα γένια είναι θολά, βλέπει κανείς καθαρά ότι πρόκειται για μοντάζ", δήλωσε ο Μλάντεν Αντόνοφ, διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στον ιστότοπό του, το αμερικανικό δίκτυο MSNBC διευκρίνισε ότι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει το NBC News ότι η εικόνα ήταν πλαστή. Εως αυτή την ώρα (14.05) δεν υπήρχε δημοσιευμένη καμιά επίσημη φωτογραφία του Μπιν Λάντεν νεκρού.
Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα ήταν τα πρώτα που προέβαλαν τη φωτογραφία ως αυτή του Μπιν Λάντεν και ακολούθησαν το BBC και το CNN που πολύ γρήγορα σταμάτησαν να την μεταδίδουν.
Σαν να μην έφτανε αυτό ένα καθ' όλα έγκυρο μέσο οι New York Times έγραψαν πως η σορός του Μπιν Λαντεν μεταφέρθηκε από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν και από κει... ρίχθηκε στη θάλασσα.
Κάπου εδώ ξεκινούν μερικά από τα δεκάδες ίσως ερωτήματα.
Γιατί μεταφέρθηκε από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν;
Γιατί μεταφέρθηκε εκ νέου σε κάποιο άλλο κράτος για να ενταφιαστεί στη θάλασσα (δεδομένου ότι το Αφγανιστάν δεν έχει θάλασσα);
Ποιος ο λόγος της... περιφοράς;
Γιατί έγινε (αν έγινε) ενταφιασμός στη θάλασσα;
Γιατί δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες ή video από την επιχείρηση;
Το μόνο που έσπευσαν άμεσα να πουν οι Αμερικανοί για να κατευνάσουν κάπως τους οπαδούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν ότι η σορός του έτυχε της μεταχείρισης που προβλέπει το Κοράνι.
"Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το σώμα του έτυχε της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα", είχε προηγουμένως δηλώσει Αμερικανός αξιωματούχος.
Το σώμα ενός μουσουλμάνου νεκρού πρέπει να πλυθεί από άνδρες μουσουλμάνους και να ταφεί το συντομότερο δυνατόν, συνήθως τις πρώτες 24 ώρες μετά τον θάνατο. Λευκό σάβανο καλύπτει το σώμα, το οποίο είτε ενταφιάζεται, είτε ποντίζεται.
Αυτό δικαιολογεί τη σπουδή;
Το γεγονός ότι προτιμήθηκε ο ενταφιασμός στη θάλασσα και μάλιστα σε σημείο που δεν ανακοινώθηκε ώστε να μην υπάρχει χώρος “λατρείας” για τους οπαδούς του;
πηγή: newsit.gr