http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Παπακωνσταντίνου... "Δείξτε μας τους φοροφυγάδες και θα τους πιάσουμε" !

 
«Θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία για τους φοροφυγάδες. Θα δώσουμε στους πολίτες όσα κίνητρα χρειαστεί»,
είπε ο υπουργός Οικονομικών παρουσιάζοντας το σχέδιο Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ήδη το υπουργείο έχει λίστες Ελλήνων με καταθέσεις στο εξωτερικό και γίνονται έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν έχουν δηλώσει στην Ελλάδα τα αντίστοιχα εισοδήματα, πληρώνοντας και τους ανάλογους φόρους.

Προανήγγειλε επίσης ότι μέσα στο καλοκαίρι θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο οι λίστες μεγαλοοφειλετών με χρέη σε καθυστέρηση άνω του ενός έτους και αξίας πάνω των 150.000 ευρώ. Αυτό βέβαια εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Στα τέλη Ιουνίου θα είναι έτοιμη η Ηλεκτρονική Κάρτα Αποδείξεων και διανεμηθεί για χρήση στους πολίτες. Ταυτόχρονα θα τεθούν και οι προδιαγραφές για νέου τύπου ταμειακές μηχανές, που θα συνδέονται online με τη ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε επίσης οτι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε περαιτερω μειωση των φορολογικών συντελεστών για μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις. Για να το κάνει όμως πρέπει να χτυπήσει την φοροδιαφυγή.

Νέος γραμματέας του ΣΔΟΕ ορίστηκε ο πρώην αντεισαγγελέας, Γιάννης Διώτης.
Ο κ. Διώτης, που ήταν αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας (γνωστός και από τη δράση του για τη σύλληψη των μελών της 17Ν), αντικαθιστά στο ΣΔΟΕ τον νυν γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη.

Επίσης ανακοινώθηκε οτι συστήνεται στο ΣΔΟΕ μονάδα πλωτών μέσων.

Τονίστηκε επίσης οτι η ΓΓΠΠ διενεργεί περισσότερες από 80 διασταυρώσεις. Πάνω από το 40% ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του και εισπράχθηκαν 1,6 δισ από τα ληξιπρόθεσμα.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την φοροδιαφυγή έγκλημα κατά της χώρας.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement