http://www.mrkteo.gr/

Σάββατο

Φλώρινα... Εξαιρετική δουλειά από τους μικρούς μαθητές του 5ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου !


Εντυπωσιακή από κάθε άποψη είναι η δουλειά των μικρών μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 5ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Φλώρινας.
Το βιβλίο τους «Ένα χάδι από τη Φλώρινα. Στρατιά της Ανατολής: 1916-1918» (Une caresse de Florina. Campagne d' Orient: 1916-1918), παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.
Μέσα από καρτ ποστάλ, φωτογραφίες και προσωπικά ημερολόγια στρατιωτών της Στρατιάς της Ανατολής παρουσιάζεται μια διάσταση του ιστορικού τοπίου της Φλώρινας. Το υλικό της έκδοσης ταξινομήθηκε σε τέσσερις ενότητες: α) η άφιξη, β) ο δρόμος προς το μέτωπο, γ) η πόλη της Φλώρινας, δ) η καθημερινή ζωή στο πόλεμο.
Στην εκδήλωση παρουσίασης παρευρέθηκε και ο Γάλλος Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Christian Thimonier, ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος και αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας διαχρονικά.






Οι μαθητές και οι μαθήτριες που δούλεψαν για το βιβλίο είναι οι: Μαρία Άλτα, Θεόδωρος Άλτας, Σπυρίδων Βελλιάνης, Ελπινίκη Γιάντη, Νικόλαος Γκώγκος, Ιωάννα Γρούϊου, Μόνικα Δημητριάδου, Σεραφείμ Ζουρνατζίδης, Γεωργία Ιορδανίδου, Ραφαήλ Ιωαννίδης, Ευάγγελος Κοζάρης, Κωνσταντίνος Μάγγος, Αικατερίνη Μαργαρίτη, Δήμητρα Μοκίκα, Χρήστος Παπαγιάννης, Ευάγγελος Πία, Ευδοξία Σεχίδου, Μιχαήλ Σιάλτσης, Μαρίνα Σταύρε, Θεοδώρα Τσανίδου, Θωμάς Τσίμος.
Την επιμέλεια της έκδοσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Παρασκευή Γκόλια και Στέλλα Κασίδου.
Αναρτήθηκε από Αναγνώστη





















Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement