http://www.mrkteo.gr/

Σάββατο

Παντελής Ασπραδάκης... «Είναι άδικο να πληρώνουν καθημερινά διόδια οι πολίτες της Βορειοανατολικής Αττικής» !

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα "νέα του Ωρωπού" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής, Παντελής Ασπραδάκης, μεταξύ άλλων, είπε για το θέμα των διοδίων που δημιουργεί πολλά προβλήματα στην περιοχή.

Κατά την επίκαιρη ερώτηση περιέγραψα όσα βιώνουν οι πολίτες της Βορειοανατολικής Αττικής και τα προβλήματα που δημιουργούν τα πολλά και τσουχτερά διόδια. Σε εποχές που η οικονομική κατάσταση είναι ρευστή και οι πολίτες στριμώχνονται οικονομικά ολοένα και περισσότερο, το να επιβαρύνονται καθημερινά με διόδια, αποτελεί μείζον πρόβλημα και αιμορραγία για τον οικονομικό τους προϋπολογισμό. Στην Βορειανατολική Αττική, για παράδειγμα, καθημερινά οι κάτοικοι περνούν από τα διόδια για να πάνε στις δουλειές τους, στις δημόσιες υπηρεσίες, τα παιδιά τους στα σχολεία και τα φροντιστήρια. Οι ηλικιωμένοι να κάνουν ιατρικές εξετάσεις ή να γράψουν τα φάρμακά τους.
Άρα είναι άδικο να πληρώνουν καθημερινά διόδια, πόσο μάλλον όταν πιστεύουν ότι τα ανταποδοτικά οφέλη που τους παρέχονται από τους παραχωρησιούχους δεν είναι ισάξια του ακριβού αντιτίμου. Και φυσικά δεν παρέλειψα να τονίσω, ανάμεσα στα άλλα, μια άλλη παράμετρο, η οποία δεν μπορεί να υποβαθμιστεί και είναι η μόλυνση της ατμόσφαιρας και η ακουστική όχληση σε κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται πλησίον των διοδίων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μια λύση που θα ανακουφίσει τους πολίτες της Αττικής από τον βραχνά των ακριβών διοδίων. Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναγνώρισε την αδικία και δήλωσε την πρόθεση του Υπουργείου για αποκατάσταση του προβλήματος. Τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες μέσω διαπραγματεύσεων με τους παραχωρησιούχους για την αναλογική χρέωση στις τοπικές μετακινήσεις, τις εκπτωτικές κάρτες και τη μετατροπή των διοδίων σε ηλεκτρονικά όπου θα εφαρμοστούν σε ενάμιση χρόνο από σήμερα διασφαλίζοντας‚ το δίκαιο στην καταβολή των διοδίων.

Είναι αναμφισβήτητο ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους κατοίκους των περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής να μπορούν να χρησιμοποιούν ασφαλείς τοπικούς παράδρομους. Πολλοί παράδρομοι με τη σημερινή τους μορφή δεν μπορούν στην ουσία να εξυπηρετήσουν τους πολίτες λόγω του φόρτου από νταλίκες και Ι.Χ., ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής. Εκτός των άλλων, κάποια σημαντικά τμήματα παράδρομων είναι λίαν επικίνδυνοι, δεν έχουν φωτισμό, καλό οδόστρωμα και πολλές άλλες ελλείψεις.

Για τους παράδρομους απαιτούνται μεγάλα κονδύλια και ίσως πρόσθετες μελέτες για να κατασκευαστούν όπως πρέπει. Είναι αναγκαίο όμως να γίνει, καθώς η σωματική ακεραιότητα των πολιτών και η απρόσκοπτη διέλευσή τους αποτελεί δικαίωμά τους και υποχρέωση της Πολιτείας".
πηγή: taneatouoropou.blogspot.com  
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement