http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Σκληροί δίσκοι που σβήνουν τα περιεχόμενά τους !


Μία νέα σειρά σκληρών δίσκων που έχει σχεδιαστεί για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών, παρουσιάστηκε από την Toshiba.
Πρόκειται για τη σειρά Toshiba Self-Encrypting Drives (SED) (models MKxx61GSYG) που περιλαμβάνει μοντέλα στις 2,5 ίντσες και στις 7.200 rpm. Οι χωρητικότητές τους κυμαίνονται από 160 ως 640 GB και υποστηρίζουν το πρωτόκολλο SATA 2.0.
Η ιδιαιτερότητα των δίσκων δεν αφορά φυσικά τα προηγούμενα χαρακτηριστικά, αλλά τις επιλογές που προσφέρουν στον τομέα της ασφάλειας των αποθηκευμένων δεδομένων. Κατ' αρχήν οι δίσκοι εφαρμόζουν τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES 256-bit, αλλά και μία τεχνολογία της Toshiba, με την οποία μπορούν να προγραμματιστούν διάφορα σενάρια αν ο δίσκος δεν ολοκληρώσει επιτυχώς την διαδικασία authentication που πραγματοποιεί κάθε φορά που ξεκινά με το σύστημα στο οποίο είναι τοποθετημένος.
Στην περίπτωση αυτή - όπως αν για παράδειγμα τοποθετηθεί σε κάποιο άλλο σύστημα - μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να μην επιτρέπει την πρόσβαση στα δεδομένα ή ακόμη και να τα διαγράψει με κρυπτογραφικό τρόπο, ώστε να μην είναι με κανένα τρόπο εφικτή η επαναφορά τους.
πηγή: neo2.gr 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement