http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Πολλά τα προβλήματα από το χιόνι στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία !

 
Προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα από την έντονη χιονόπτωση που σημειώνεται από χθες.
Παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και τη χιονόπτωση που σημειώνεται στην περιοχή του Χορτιάτη, αλλά και του Αγίου Βασιλείου, ομαλά διεξάγεται σήμερα το πρωί, η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης,

Ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη παραμένει ανοιχτός την ώρα αυτή αφού στο σημείο έχουν φτάσει αλατιέρες από νωρίς το πρωί καθώς υπήρχε διακοπή της κυκλοφορίας στη διασταύρωση Χορτιάτη μέχρι το Πανόραμα.

Στο κέντρο της πόλης πέφτει χιονόνερο, ενώ έντονη χιονόπτωση επικρατεί από το Δερβένι προς Μελισσοχώρι, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών στο ύψος Σοφούλα, στην εγνατία από την Αλεξάνδρεια προς Κλειδί και στο Κιλκίς στην περιοχή Αγιονέρι. Στους δρόμους αυτούς δεν χρειάζονται αλυσίδες αλλά οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν λόγω της επιδείνωσης των κακών καιρικών συνθηκών και της ολισθηρότητας του δρόμου.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που κατευθύνονται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν,του Σελίου και των "3-5 Πηγαδιών". Γενικότερα αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το νομό Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών και στην Πέλλα όπου συνεχίζουν να πέφτουν χιόνια, στα ορεινά του νομού Καστοριάς τα οχήματα πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες μετά τη χθεσινοβραδυνή πυκνή χιονόπτωση, ανοιχτά τα σχολεία στο νομό.
Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Κατερίνης, ενώ χιονίζει στα ορεινά του νομού της Χαλκιδικής. Χιονόνερο πέφτει στον Προμαχώνα, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στο οδικό δίκτυο του νομού Σερρών.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των χιονοπτώσεων, αλλά και του παγετού σε αρκετά σημεία.

Τέλος, συσκέψεις γίνονται για το ποια σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. Οι μαθητές της επαρχίας Βοίου δεν χρειάζεται σήμερα να βγουν από το σπίτι για να πάνε για μάθημα ενώ κλειστά θα είναι και τα σχολεία στα ορεινά της Κοζάνης, στα Γρεβενά και την Πιερία.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement