http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Διευρυμένη σύσκεψη για την προσέλκυση των εφοπλιστικών κεφαλαίων... Ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς ζητούν οι εφοπλιστές !

Η προσέλκυση των εφοπλιστικών κεφαλαίων, είτε για επενδύσεις είτε για άλλες δραστηριότητες χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, εξετάστηκε το πρωί της Δευτέρας σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
  Οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Θαλασσίων Υποθέσεων Γ.Διαμαντίδης, Επικρατείας Χ. Παμπούκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Δ.Κουσελάς εξέτασαν με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών τις δυνατότητες ευνοϊκής μεταχείρισης των κεφαλαίων των εφοπλιστικών επιχειρήσεων.
Τη συνάντηση συγκάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και σχετίζεται με το αίτημα που τέθηκε εκ μέρους των εφοπλιστών τα ελληνικά εφοπλιστικά κεφάλαια να τύχουν της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης που έχουν τα ξένα κεφάλαια που επενδύονται στη χώρα.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο Reuters, η κυβέρνηση δεν σκέφτεται να αλλάξει το φορολογικό καθεστώς για τις ναυτιλιακές εταιρίες, έτσι ώστε να αποφευχθεί φυγή των επιχειρήσεων του κλάδου.
«Δεν μπορούμε να πιάσουμε το εισόδημα των εφοπλιστών γιατί αυτοί δεν λειτουργούν στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε και προσέθεσε πως η κυβέρνηση αυστηροποιεί την φορολογία σε άλλους εγχώριους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται οι εφοπλιστές, όπως την κτηματαγορά.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement