http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Εθνική παραίτηση... Τα Ίμια δεν είναι ελληνικά, διδάσκονται τα ελληνόπουλα στα σχολεία !

b_300_0_16777215_0___images_eidiseis_politiki_imia_200803_01.jpg 

Νέο βιβλίο ιστορίας της τρίτης τάξης Γυμνασίου, «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία, δημιουργεί σάλο, σε στιγμή κατά την οποία κινδυνεύουν από την τουρκική προκλητικότητα όλα τα εθνικά μας θέματα.


Με την τουρκική πλευρά να επιτίθεται διεκδικητικά και την ελληνική πλευρά συνεχώς να υποχωρεί «διεκδικητικά» σε όλες αυτές τις προκλήσεις. Όμως, με δεδομένη τη συνέχιση της τουρκικής προκλητικότητας, δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να συνεχίσει την εξωτερική της πολιτική με συνεχείς αγνοήσεις πιεστικών καταστάσεων χωρίς ελληνικές αντιδράσεις.

Ο ελληνικός λαός ανησυχεί σφόδρα για όλη αυτή την κατάσταση, η οποία δημιουργεί σταθερή ανασφάλεια για το ελληνικό μέλλον.
Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, οι τοπικοί άρχοντες και παράρχοντες δημιουργούν κλίμα πλειοδοσίας στήριξης της πολιτικής μας συνεχούς παραίτησης και αποδοχής της τουρκικής επιβολής εναντίον της χώρας. Μίας κατάστασης που πιστεύουμε εσφαλμένα ότι είναι δυνατόν να αντιστραφεί μόνο με ελληνικές προσφορές στην τουρκική πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα...

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πριν κανένα δίμηνο, σκόπευε να εγκαταστήσει μνημείο Νεότουρκων στην πλατεία Ελευθερίας. Μετά έκανε κάποια βήματα πίσω και αφού είδε τις αντιδράσεις του κόσμου τα…γύρισε εντελώς! Δήλωσε μάλιστα, πως η Πλατεία Ελευθερίας θα μπορούσε να αποκτήσει μια διακριτική πλακέτα ενημέρωσης, κάτι που όπως υποστήριξε, εξελικτικά θα αποκτήσουν όλα τα σημεία ιστορικής σημασίας της πόλης.

Χθες, 27 Ιανουαρίου, με αφορμή τη διεθνή μέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» , κάνει πρόταση να αναδειχτεί η πλατεία Ελευθερίας σε πολιτιστικό τοπίο - «σχολείο» ιστορικής γνώσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, η συγκεκριμένη πλατεία έχει σημαδευτεί από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως το κίνημα των Νεότουρκων του 1908, ο εορτασμός της πρώτης Πρωτομαγιάς στην πόλη το 1909, το ξέσπασμα για τη δολοφονία των εργατών του Μάη του 1936 και η αρχή του μαρτυρίου των εβραϊκής καταγωγής Θεσσαλονικέων τον Ιούλιο του 1942.

πηγή: typosthes.gr 

Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement