http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

«Πράσινο φως» για την περιφερειακή οδό γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα...

«Πράσινο φως» για την περιφερειακή οδό γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα


Προωθείται σταδιακά η δημιουργία κοινής οδού ταχείας κυκλοφορίας που θα συνδέει όλες τις χώρες που βρέχονται από τα νερά του Εύξεινου Πόντου, αλλά και άλλες με σημαντικό ρόλο στην περιοχή, όπως η Ελλάδα

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έθεσε και επισήμως σε ισχύ από ρωσικής πλευράς το πρωτόκολλο για την δημιουργία της Περιφερειακής Οδού της Μαύρης Θάλασσας, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες του Οργανισμού Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου, μεταξύ τους και της Ελλάδας.

Προηγήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου η ψήφιση από την Δούμα και στις 15 του ίδιου μήνα από την Ανω Βουλή της Ρωσίας. Η δημιουργία της έγινε επισήμως στόχος του του Οργανισμού τον Απρίλιο του 2007, όταν υπεγράφη η σχετική συμφωνία στο Βελιγράδι.
Οταν υλοποιηθεί το μεγαλεπίβολο έργο των 7.140 χλμ. ενιαίου δικτύου οδών ταχείας κυκλοφορίας, θα ενώνει την Ελλάδα (μέσω Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης) με όλες τις μεγάλες πόλεις του Εύξεινου Πόντου σε Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία και Γεωργία, αλλά και με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.
Οι πολιτικές ηγεσίες των χωρών θα πρέπει ωστόσο να αντιμετωπίσουν με επιτυχία σημαντικά διπλωματικά προβλήματα, με προεξάρχον αυτό στις σχέσεις Ρωσίας και Γεωργίας, για την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία.
πηγή: ethnos.gr 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement