http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Το αργότερο την Τρίτη το πόρισμα της εξεταστικής για το σκάνδαλο των ομολόγων


Το απόγευμα της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης θα παραδώσει η εξεταστική επιτροπή το πόρισμα με τις προτάσεις των κομμάτων για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παραπέμπει σε προκαταρκτική εξέταση τους Π. Δούκα και Σ. Τσιτουρίδη, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες θα αποδίδει πολιτικές ευθύνες στους Γ. Αλογοσκούφη και Β. Μεϊμαράκη.

Υπέρ της παραπομπής των δύο πρώην υπουργών για ποινικές ευθύνες φαίνεται ότι κινείται και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Ν. Τσούκαλης. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αφήνουν και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου και του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος, οι οποίοι θα οριστικοποιήσουν τη θέση τους κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, τη Δευτέρα. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Η. Πολατίδης μιλάει μεν για ποινικές ευθύνες, κάνει λόγο όμως για ενδεχόμενη παραγραφή των αδικημάτων.

Υπό τον φόβο, ωστόσο, να επαναληφθεί το φαινόμενο των διαρροών που σημειώθηκε κατά την ψηφοφορία για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, όπου τουλάχιστον 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν υπέρ της παραπομπής δύο πρώην υπουργών, ο πρόεδρος της εξεταστικής Χρ. Πρωτόπαπας προγραμματίζει διαδικασία ιδιαίτερης ενημέρωσης όλων των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά την οποία θα μοιραστεί και επεξηγηματικό κείμενο, πέραν του πορίσματος.                                πηγή: www.newsit.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement