http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Φοβούνται εξέγερση στις φυλακές - Αποχή κρατουμένων από το συσσίτιο σε Κορυδαλλό, Πάτρα, Κέρκυρα, Γρεβενά


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδης καταγγέλει οργάνωση που καλεί τους κρατούμενους σε κινητοποιήσεις.Βλέπουν συνεργασία ποινικών και "πολιτικών" κρατουμένων.

Ηδη από την Κυριακή ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στους εισαγγελείς που είναι υπεύθυνοι για τις φυλακές τους ζήτησε να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις στις μεγάλες φυλακές της χωρας.

Οι εισαγγελείς που είναι επιφορτισμένοι με την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών είναι σε επιφυλακή,αφού σύμφωνα με το υπουργείο δικαιοσύνης κυκλοφορεί και επιστολή από οργάνωση που παρακινεί τους κρατούμενους σε κινητοποιήσεις.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζουν οτι ποινικοί και λεγόμενοι "πολιτικοί" κρατούμενοι, μεταξυ των οποίων και καταδικασθέντες για την 17Ν έχουν αξυφάνει ολόκληρο σχέδιο.

Στις φυλακές επικρατεί αναβρασμός.Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με αποχή από το συσσίτιο και σύμφωνα με σενάρια θα συνεχίσουν με απεργίας πείνας αλλά και άλλες μορφές αντίστασης και εξέγερσης.

Οι φυλακισμένοι ζητούν αποσυμφόρηση των ιδρυμάτων, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές και μάλιστα είχε δίπλα του εκπροσώπους από ΜΗ κυβερνητικές οργανώσεις όπως οι γιατροί του κόσμου οι οποίοι θα βοηθήσουν στα μέτρα αλληλεγγύης και στήριξης των κρατουμένων με ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις.

Όπως είπε ο υπουργός υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις φυλακές από φυματίωση,καθώς κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι οι φορείς και για αυτό ξεκινάει πρόγραμμα εξετάσεων.

Επίσης έγινε γνωστό πως η αύξηση της μικροεγκληματικότητας έχει ως συνέπεια τον πολλαπλασιασμό των κρατουμένων που πλεον ασφυκτιούν.                                                                πηγή: www.newsit.gr

Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement