http://www.mrkteo.gr/

Τρίτη

Ντ. Μπακογιάννη: «Έχασα από τα λάθη μου»


«Έχασα από τα λάθη μου, υποτίμησα πολλά γεγονότα και δεν αντιλήφθηκα την οργή του κόσμου», δήλωσε στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη και τόνισε ότι σκέφτηκε αρκετές φορές να παραιτηθεί, αλλά όχι για θέματα του υπουργείου Εξωτερικών.

«Εάν μίλαγα περισσότερο, μπορεί και να έσπρωχνα τον κ. Καραμανλή σε μία άλλη κατεύθυνση», είπε η κ. Μπακογιάννη και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Δεκεμβριανά, για τα οποία –όπως είπε – είχε τεράστια διαφωνία. «Εκείνο το βράδυ η κυβέρνηση έχασε το παιχνίδι, αυτό ήταν ένα θανάσιμο βόλι για την κυβέρνηση... εγώ έλεγα ότι έπρεπε να επέμβει η Αστυνομία».

Η κ. Μπακογιάννη ανέλαβε την ευθύνη των λαθών της και την προσωπική της ήττα, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να έχουμε τη μύτη ψηλά και τα μάτια κλειστά».

Σε ερώτηση για το πότε κατάλαβε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στην οικονομία, η πρώην υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι αυτό έγινε μετά τις εκλογές του 2007, αλλά όχι σε αυτή την έκταση. «Όταν έκανε εκλογές ο Καραμανλής, τότε κατάλαβα ότι βαδίζουμε στα βράχια», είπε.

Στο σημείο αυτό η πρώην υπουργός τόνισε ότι η εθνική συνεννόηση είναι πλέον πατριωτικό καθήκον. «Αυτή τη στιγμή δε μας παίρνει να μην λέμε τα πράγματα με το όνομά τους», είπε.

Αναφορικά με το νέο κόμμα η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι κανείς δεν είναι πορφυρογέννητος, προσθέτοντας ότι είναι πολύ πρόωρο να πούμε εάν κάποιος μπορεί να προσφέρει. «Αυτό θα το κρίνει ο λαός και το καινούριο θα κριθεί στην πράξη... Ο δικός μου ρόλος είναι να λέω τα πράγματα όπως ακριβώς τα βλέπω».

Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει συντονισμένα και να χτυπήσει το σκληρό πυρήνα που είναι οι ΔΕΚΟ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση τεράστια καθυστέρηση στο θέμα του ΟΣΕ.                                                                                                           πηγή: www.skai.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement