http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Περικοπές μισθών και απολύσεις στην ΑΤΕ

Σε σαρωτικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων οι περικοπές στις αποδοχές των υπαλλήλων και η μείωση του αριθμού των καταστημάτων, πρόκειται να προβεί η Αγροτική Τράπεζα...
 βάσει του σχεδίου εξυγίανσης.
Η τρόικα, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία", άναψε το πράσινο φως για την κεφαλαιακή ενίσχυση του τραπεζικού ιδρύματος με τη συμμετοχή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.



Ωστόσο, για την αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕ αποτελεί προϋπόθεση η άμεση εφαρμογή ενός επικαιροποιημένου σχεδίου εξυγίανσης. Αυτό δρομολογεί άμεσα μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων και τον αριθμό των υποκαταστημάτων, ενώ προβλέπει αποδέσμευση από ζημιογόνες θυγατρικές και ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων.

Το σχέδιο που ενέκρινε η τρόικα για την Αγροτική Τράπεζα βάζει φρένο στις χορηγήσεις δανείων, μειώνοντας κατά 35% το ενεργητικό της εντός της επόμενης τριετίας.

Με βασικό στόχο την επαναφορά της ΑΤΕ σε τροχιά κερδοφορίας το 2012, η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας θέτει σε άμεση εφαρμογή το πρόγραμμα εξυγίανσης.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της λειαίνει το έδαφος για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με τη συμμετοχή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ήδη προχωρά ο διαχωρισμός των υφιστάμενων δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και η δημιουργία θυγατρικού πιστωτικού φορέα στον οποίο θα ενσωματωθούν οι σημερινές του δραστηριότητες.

Το Ταμείο, βάσει του σχεδίου, πρόκειται να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΕ με 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων με σκοπό τη δημιουργία δημόσιου πυλώνα.

Το συνολικό ύψος της αύξησης κεφαλαίου στην Αγροτική Τράπεζα θα ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ, συνυπολογίζοντας τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών (675 εκατομμύριων ευρώ) που είχε λάβει η ΑΤΕ από το πακέτο στήριξης των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εκτός ΑΤΕ οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι δεν πρόκειται να προσληφθούν οι 740 επιτυχόντες στο διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, υπογράμμισε πως η Αγροτική Τράπεζα «θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις δραστηριότητές της, το κόστος των δαπανών της και να αποποιηθεί σειρά δραστηριοτήτων που δεν έχουν σχέση με το κύριο αντικείμενό της».

«Ο σχεδιασμός που είχε γίνει πριν από 3 χρόνια για πρόσληψη 700-1.000 ατόμων δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί», δήλωσε και αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν, τη στιγμή που η τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα, να έρχεστε εδώ και να λέτε να προσλάβει 700 άτομα; Από πού θα πληρωθούν;», ανέφερε χαρακτηριστικά

πηγή:www.tro-ma-ktiko.blogspot.com & digitalcrete.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement