http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Η ιστορία του Μακάριου Λιακόπουλου και το δυστύχημα των Τεμπών που τον έφερε πιο κοντά στο Θεό

Ο Μακάριος Λιακόπουλος, ήταν ένας από τους μαθητές στο τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, το απόγευμα της Κυριακής 13 Απριλίου 2003.
Ήταν Κυριακή 13 Απριλίου, απόγευμα, ώρα 7:30, στην κοιλάδα των Τεμπών, όταν, ένα λεωφορείο με μαθητές της Α' Λυκείου, επιστρέφει οδικώς από την Αθήνα, προς το Μακροχώρι Ημαθίας, στο ύψος των τεμπών, με την κίνηση να είναι αυξημένη αλλά φυσιολογική, μία νταλίκα φορτωμένη με νοβοπάν και μελαμίνες  έχασε τον έλεγχο και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα τα υλικά να γλιστρήσουν και να σκορπίσουν το θάνατο.  Έχασαν την ζωή τους 21 συμμαθητές του.

Ο Μακάριος Λιακόπουλος μαθητής τότε έζησε την απόλυτη κόλαση, είδε φίλους τους νεκρούς, και βίωσε σε πολύ δύσκολη ηλικία τον πόνο της απώλειας.

Το τροχαίο δυστύχημα των Τεμπών, τον έφερε πιο κοντά στο Θεό. Η τοπική κοινωνία της Βέροιας, κάνει λόγο για έναν νέο πράο, με ιδιαίτερη κοινωνική δράση, πολύ κοντά στους πιστούς.

Την προηγούμενη εβδομάδα στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή των Βαΐων στον ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε την εις πρεσβύτερων χειροτονία του π. Μακαρίου Λιακόπουλου τον οποίο στο τέλος προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη.

Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement