http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Ο Βενιζέλος συρρικνώνει το ΠΑΣΟΚ...θέλει το μαγαζί δικό του...


Ανοίγει...σαν οικοδεσπότης...την πόρτα την εξόδου σε ιστορικά στελέχη του κόμματος


Μίλησε για επανίδρυση από το βράδυ των εκλογών, έκανε λόγο για «λουλούδια» του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε ραγδαίες αλλαγές στα πρόσωπα και βγάζει από το κάδρο τα παλαιά στελέχη
Επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ στο μέσον της προεκλογικής περιόδου προανήγγειλε ο κ. Βενιζέλος θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις αλλά και να ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα. Το πρώτο μήνυμα το απηύθυνε στους Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν πρόκειται να δεχθεί αμφισβήτηση ενώ έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στον Θεόδωρο Πάγκαλο να σταματήσει να καταφέρεται κατά του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην Ιπποκράτους.

Στις προθέσεις του κ. Βενιζέλου είναι να συγκροτήσει ένα κόμμα με νέα πλατφόρμα και νέα ηγετική ομάδα, να απομακρύνει από το κάδρο τους λεγόμενους «κορυφαίους», να προωθήσει νέα και άφθαρτα στελέχη ή ανθρώπους εκτός κόμματος που θα έχουν αναφορά στον ίδιο και να συγκρουστεί με «το ΠΑΣΟΚ που παρέλαβε», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

 

Στόχος του κ. Βενιζέλου είναι να συγκρουστεί μετωπικά και με τον Γιώργο Παπανδρέου και τους ανθρώπους του ειδικά τώρα που ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μην εκλεγεί βουλευτής στην Αχαΐα αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για την Ιπποκράτους.
 

Ηδη πολλά στελέχη που ήταν αφοσιωμένα στον πρώην πρωθυπουργό, όπως οι Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Παπουτσής, Γιάννης Ραγκούσης, Παύλος Γερουλάνος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δεν έχουν εκλεγεί βουλευτές και λύνουν τα χέρια του κ. Βενιζέλου να προχωρήσει σε ραγδαίες αλλαγές.
 

Πολλά, βεβαίως, θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, ωστόσο ο Πρόεδρος του κόμματος προανήγγειλε ότι το βράδυ των εκλογών (από το Ζάππειο;) θα ανακοινώσει την πράξη επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
 

Ακόμη και με την Αννα Διαμαντοπούλου οι σχέσεις του κ. Βενιζέλου δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο. Η πρώην υπουργός δεν εξελέγη στην Α' Αθηνών και θεωρείται ότι απομακρύνθηκε από τον στενό πυρήνα του κόμματος και δεν δείχνει διάθεση να βοηθήσει στην νέα προεκλογική εκστρατεία.
 

Ενδιαφέρον έχει ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε ο κ. Βενιζέλος στην συνέντευξή του μιλώντας για «λουλούδια» στο ΠΑΣΟΚ, εννοώντας τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ενώ παλιότερα είχε κάνει λόγο για «σάπιο κόμμα». Πηγές αναφέρουν ότι θα ζητήσει έλεγχο για τα οικονομικά του κόμματος, μετά τις εκλογές, θα ζητήσει διερεύνηση για τυχόν διασπάθιση του χρήματος στα κομματικά ταμεία που υπερχρέωσαν το ΠΑΣΟΚ και δυσκόλεψαν τη διπλή προεκλογική εκστρατεία του κ. Βενιζέλου.

iefimerida.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement