http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Επιδείνωση του καιρού Τετάρτη και Πέμπτη – Χιόνια την... Καθαρά Δευτέρα !

 
- Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

- Θα πετάξουμε τον χαρταετό ή θα τον ψάχνουμε;
- Πότε αρχίζει η επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους

Το χειμερινό σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και αυτην την εβδομάδα που διανύουμε, με βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Όπως δήλωσε στο newsit, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, "περιμένουμε νέα επιδεινωση του καιρού στα μέσα της εβδομάδας, την Τετάρτη και ειδικά την Πέμπτη, που θα είναι και η μέρα με τα πιο έντονα φαινόμενα. Με νότιους ανέμους στο Ιόνιο που θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ και βοριάδες στο Αιγαίο επίσης με την ίδια ένταση και πτώση της θερμοκρασίας. Οι τοπικές βροχές στα πεδινά, η ενίσχυση των νοτιάδων στο Ιόνιο, η νέα επιδεινωση του καιρού την Τετάρτη και την Πέμπτη είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού.

Από την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή περιμένουμε βελτίωση του καιρού αλλά θα είναι πρόσκαιρη,αφού σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θα υπαρξει ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Η επιδείνωση του καιρού θα φέρει ισχυρούς βοριάδες στα πελάγη που φτάσουν στο Αιγαίο τα 9 και ενδεχομένως τα 10 μποφορ, κάθετη πτώση του υδραργύρου και χιόνια ακόμη και σε περιοχές της Κεντρικής και Νότιας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα πεδινά της Ανατολικής Αττικής, στην Πελοπόννησο ακόμη και στα νησιά των Κυκλάδων. Στην Αθήνα φαίνεται ότι θα χιονίσει τουλάχιστον στα γύρω ορεινά, για το κέντρο της Αθήνας η πρόγνωση θα είναι ασφαλής σε δύο μέρες. Οι αετοί θα πετάξουν λόγω των ισχυρότατων ανέμων αλλά θα σπάσουν οι σπάγκοι".

Ακούστε τι είπε στο newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός...
 
πηγή: newsit.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement