http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Πολιτικός δυναμίτης η Ελλάδα λέει σύμβουλος της Μέρκελ !

Πολιτικός δυναμίτης η Ελλάδα λέει σύμβουλος της Μέρκελ
Ανησυχίες για την έκβαση του κρίσιμου Συμβουλίου κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου εκφράζει
ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, οικονομικός σύμβουλος και μέλος της "επιτροπής σοφών" της γερμανικής κυβέρνησης.

 "Δεν έχω καλό προαίσθημα εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 24 Μαρτίου. Όλα "πακετάρονται" μαζί: ο μηχανισμός διάσωσης, το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί. Υπάρχει ο κίνδυνος ενός πολιτικού παζαρέματος", λέει ο κ. Φελντ σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

    "Οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους εξυγίανσης που έχουν θέσει. Υπάρχει περίπτωση το 2013 το χρέος της χώρας να ξεπεράσει το 160% του ΑΕΠ", λέει ο κ.Φελντ.

    Όπως σημειώνει "η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει ταυτοχρόνως να κάνει οικονομία και να μειώσει τις κοινωνικές δαπάνες. Η Ελλάδα είναι ένας πολιτικός δυναμίτης. Αν θέλει να αποφύγει τη μεγάλη έκρηξη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην της αναδιάρθρωσης", λέει ο γερμανός οικονομολόγος εκτιμώντας ότι "η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων δεν επαρκεί".

    Για το "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας" ο κ. Φελντ διαβλέπει τον κίνδυνο να εμπλακεί η γερμανική κυβέρνηση περισσότερο απ' όσο πρέπει με την γαλλική ιδέα περί ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.

πηγή: epikaira.gr 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement